Beleef het IJsselmeer!

Welkom op de website ijsselmeervissen.nl. Via deze website wordt u de mogelijkheid geboden om het IJsselmeer op een unieke wijze te verkennen. Stap aan boord van een vissersschip, maak een rondvaart over het IJsselmeer en ervaar de visserij!

Vanuit verschillende havensteden aan het IJsselmeer worden rondvaarten, excursies en demonstraties van de visserij op het IJsselmeer georganiseerd. Stap aan boord en laat u verrassen! Voor meer informatie over de mogelijkheden zie Rondvaarten

Speciaal voor basisscholen in Friesland is het project Educatief IJsselmeervissen opgezet. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8 van de basisschool) kunnen onder begeleiding deelnemen aan een excursie op het IJsselmeer, waarbij zij aan boord o.a. de vissers helpen met vissen. Door middel van verschillende opdrachten komen de kinderen in aanraking met het IJsselmeergebied, de visserij, de geschiedenis en de natuur. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Europees Visserij Fonds (EVF), de Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken. 

Tevens is op deze website informatie te vinden over het IJsselmeer en de visserij op het IJsselmeer, van vroeger tot nu. U vindt hier informatie over o.a. het ontstaan van het IJsselmeer en de geschiedenis van de visserij, de verschillende visserijmethoden, vissoorten in het IJsselmeer en de huidige IJsselmeervisserij.

Voorbereidingen seizoen 2013 in volle gang

Na het overweldigende succes van het eerste jaar, zijn alle betrokken partijen momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2013. Wederom zullen we excursies op het IJsselmeer gaan aanbieden voor basisschoolkinderen in Friesland.

Sinds de start van het nieuwe schooljaar, begin september 2012, stromen de boekingen voor deelname aan de excursie binnen. In overleg met de vissers en de afdeling Groen Doen van Mar & klif is besloten om de periode waarin de excursies zullen plaatsvinden te verlengen.

Scholen in Friesland kunnen zich aanmelden voor deelname aan de excursie van de website van Groen Doen. Voor meer informatie over deelname klik hier. Momenteel zijn er nog maar enkele plaatsen vrij, dus wees er snel bij, want vol = vol!

OPROEP
Wij zijn op zoek naar leuke foto's en verhalen van kinderen die vorig jaar zijn mee geweest aan boord. Is jouw klas vorig jaar mee geweest aan boord en hebben jullie hier foto's van gemaakt? Of heb je na de excursie in de klas een werkstuk/opstel geschreven over de excursie? Stuur je foto's en/of werkstukken aan ons en wie weet plaatsen we deze wel op de website! Je kunt je foto's en werkstuk opsturen naar info@ijsselmeervissen.nl of klik hier om je bestanden via de website aan ons te versturen.