Beleef het IJsselmeer!

Welkom op de website ijsselmeervissen.nl. Via deze website wordt u de mogelijkheid geboden om het IJsselmeer op een unieke wijze te verkennen. Stap aan boord van een vissersschip, maak een rondvaart over het IJsselmeer en ervaar de visserij!

Vanuit verschillende havensteden aan het IJsselmeer worden rondvaarten, excursies en demonstraties van de visserij op het IJsselmeer georganiseerd. Stap aan boord en laat u verrassen! Voor meer informatie over de mogelijkheden zie Rondvaarten

Speciaal voor basisscholen in Friesland is het project Educatief IJsselmeervissen opgezet. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8 van de basisschool) kunnen onder begeleiding deelnemen aan een excursie op het IJsselmeer, waarbij zij aan boord o.a. de vissers helpen met vissen. Door middel van verschillende opdrachten komen de kinderen in aanraking met het IJsselmeergebied, de visserij, de geschiedenis en de natuur. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Europees Visserij Fonds (EVF), de Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken. 

Tevens is op deze website informatie te vinden over het IJsselmeer en de visserij op het IJsselmeer, van vroeger tot nu. U vindt hier informatie over o.a. het ontstaan van het IJsselmeer en de geschiedenis van de visserij, de verschillende visserijmethoden, vissoorten in het IJsselmeer en de huidige IJsselmeervisserij.

Uniek onderwijs op IJsselmeerkotters

vrijdag 4 mei 2012

Vorige week vrijdag startte in Hindeloopen het project Educatief IJsselmeer Vissen, waarvoor Europese subsidie is gekregen. 


Start educatieproject IJsselmeervissen

vrijdag 4 mei 2012

Schoolkinderen van basisschool De Skulpe uit Hindeloopen startten vrijdag 27 april het educatieproject IJsselmeervissen. 


12