Beleef het IJsselmeer!

Welkom op de website ijsselmeervissen.nl. Via deze website wordt u de mogelijkheid geboden om het IJsselmeer op een unieke wijze te verkennen. Stap aan boord van een vissersschip, maak een rondvaart over het IJsselmeer en ervaar de visserij!

Vanuit verschillende havensteden aan het IJsselmeer worden rondvaarten, excursies en demonstraties van de visserij op het IJsselmeer georganiseerd. Stap aan boord en laat u verrassen! Voor meer informatie over de mogelijkheden zie Rondvaarten

Speciaal voor basisscholen in Friesland is het project Educatief IJsselmeervissen opgezet. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8 van de basisschool) kunnen onder begeleiding deelnemen aan een excursie op het IJsselmeer, waarbij zij aan boord o.a. de vissers helpen met vissen. Door middel van verschillende opdrachten komen de kinderen in aanraking met het IJsselmeergebied, de visserij, de geschiedenis en de natuur. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Europees Visserij Fonds (EVF), de Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken. 

Tevens is op deze website informatie te vinden over het IJsselmeer en de visserij op het IJsselmeer, van vroeger tot nu. U vindt hier informatie over o.a. het ontstaan van het IJsselmeer en de geschiedenis van de visserij, de verschillende visserijmethoden, vissoorten in het IJsselmeer en de huidige IJsselmeervisserij.

Project Educatief IJsselmeervissen deel 2 van start

zaterdag 3 mei 2014

Op 15 april 2014 is er vanuit Hindeloopen gestart met een nieuw seizoen excursies op het IJsselmeer, speciaal voor basisschoolkinderen.


Voorbereidingen seizoen 2013 in volle gang

vrijdag 25 januari 2013

Na het overweldigende succes van het eerste jaar, zijn alle betrokken partijen momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2013.


Positieve reacties excursie IJsselmeervisserij

vrijdag 13 juli 2012

Op vrijdag 29 juni jl. zijn de WON 38, ST 8 en HI 35 voor de laatste maal dit seizoen uitgevaren met een klas basisschoolkinderen voor een excursie op het IJsselmeer. 


12