Deelnemende visserijbedrijven

Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende visserijbedrijven die o.a. rondvaarten, demonstraties van de visserij en excursies aanbieden op het IJsselmeer. Klik op de betreffende onderneming voor meer informatie.

HI 35

HI 35

Hindeloopen

Vanaf april tot en met half augustus verzorgt VOF S. Bootsma met het IJsselmeervissersschip HI35 “Pieter van Grietje” rondvaarten op het IJsselmeer. Tijdens deze rondvaarten kunt u, samen met de vissers, op een verantwoorde manier vissen op verschillende vissoorten voor de kust van Hindeloopen. U krijgt als gast de mogelijkheid het visgerei binnen te halen, een blik in de stuurhut te werpen en het prachtige leven op de voormalige Zuiderzee te ervaren.

Wanneer u weer aan wal bent kunt u tevens de expositie over de visserij bezoeken. Er is een expositieruimte ingericht die is te vinden op de kade naast de vaste ligplaats van de HI 35. Door middel van verschillende foto’s en videobeelden kunt u de ontwikkeling waarnemen van de visserij op de Zuiderzee/het IJsselmeer vanaf het begin van de 20e eeuw.

In de maanden juli en augustus wordt iedere zaterdag een visafslag georganiseerd op de havenkade van Hindeloopen. Hier kunt u verse vis kopen, gerookte paling of een lekkere Hollandse Nieuwe.

De HI 35 is te vinden aan de havenkade van de oude Hindelooper haven.

De HI 35 Pieter van Grietje

De Pieter van Grietje, beter bekend als de HI 35, is het schip waarmee de afvaarten worden verzorgd. Het motorschip is bijna 20 meter lang en heeft een breedte van maar liefst 4,6 meter. Normaal gesproken wordt de HI 35 het hele jaar gebruikt voor de IJsselmeervisserij maar sinds 2010 vaart men in het zomerseizoen verschillende tochten over het IJsselmeer waarbij de gast in staat wordt gesteld om haar eigen vis te kunnen vangen.

Het grote voordeel van de HI 35 is dat de stuurhut zich voorop het schip bevindt, hierdoor ontstaat er een breed achterdek waar vele gasten kunnen plaatsnemen. Daarnaast is een groot deel van het achterdek overdekt. Hierdoor kan er ook met slecht weer probleemloos uit worden gevaren. Kortom, de HI 35 is het ideale schip om met een gezelschap het IJsselmeer te verkennen! 

Groepsarrangementen

De HI 35 biedt de unieke kans om met een gezelschap een rondvaart te combineren met de IJsselmeervisserij. Met behulp van palingkisten, staand want of een sleepnet mag u proberen met uw gezelschap een zo goed mogelijk vangst te doen. Daarnaast kunnen er verschillende bezienswaardigheden worden bezocht rondom het IJsselmeer. Tevens zijn er verschillende arrangementen samengesteld waarbij een rondvaart op het IJsselmeer gecombineerd kan worden met een bezoek aan een museum (bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen of het Kazemattenmuseum te Kornwerderzand), een wandeling + gids en/of diner. Zit het gewenste arrangement er niet voor u tussen? Dan kunt u in overleg een andere dag invulling creëren of het schip huren incl. bemanning. Neem voor de verschillende mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op!