IJsselmeerkotter WR 161


  Kisten vis op de IJsselmeerafslag te Urk

Rondvaarten & arrangementen

Via deze website wordt u de mogelijkheid geboden om het IJsselmeer op een unieke wijze te verkennen. Stap aan boord van een vissersschip, maak een rondvaart over het IJsselmeer en ervaar de visserij!

 

Vanuit verschillende havensteden aan het IJsselmeer worden rondvaarten, excursies en demonstraties van de visserij op het IJsselmeer georganiseerd. Stap aan boord en laat u verrassen! 
 
Op de pagina 'Deelnemende visserijbedrijven' vindt u een overzicht van de verschillende visserijbedrijven die o.a. rondvaarten, demonstraties van de visserij en excursies aanbieden op het IJsselmeer. 
 
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een rondvaart op het IJsselmeer. Zo kunt u bijvoorbeeld met een gezelschap een rondvaart over het IJsselmeer combineren met een demonstratie van de IJsselmeervisserij. Op deze wijze kunt u in de voetsporen treden van een IJsselmeervisser en proberen met uw gezelschap een zo goed mogelijk vangst te doen waarbij u de IJsselmeervissers o.a. helpt met het uitzetten en binnenhalen van de vistuigen. Daarnaast kunnen er verschillende bezienswaardigheden worden bezocht rondom het IJsselmeer en zullen de IJsselmeervissers u de boeiende verhalen kunnen vertellen van de geschiedenis, visserij en natuur in en om het IJsselmeer. 
 
In overleg met de IJsselmeervissers is het mogelijk om zelf een arrangement samenstellen waarbij een rondvaart op het IJsselmeer gecombineerd kan worden met een bezoek aan een museum (bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen of het Kazemattenmuseum te Kornwerderzand), een bezoek aan verschillende vissersplaatsen gelegen aan het IJsselmeer (bijvoorbeeld een bezoek aan de haven en de IJsselmeerafslag te Urk), een wandeling met een gids of een etentje.
 
Ook is het mogelijk in overleg een andere dag invulling te creëren of het schip huren incl. bemanning. Kijk op de pagina 'Deelnemende visserijbedrijven' voor een visserijbedrijf bij u in de buurt en neem gerust contact met ons op via het online Contactformulier en vraag vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden.