Nieuws

Om de volledige nieuwsartikelen te lezen, klikt u op de titel van het betreffende nieuwsitem.

Positieve reacties excursie IJsselmeervisserij

Positieve reacties excursie IJsselmeervisserij

Op vrijdag 29 juni jl. zijn de WON 38, ST 8 en HI 35 voor de laatste maal dit seizoen uitgevaren met basisschoolkinderen voor een excursie op het IJsselmeer. Zowel de deelnemende scholen als de betrokken visserijbedrijven spreken over een geweldig succes. Inmiddels hebben zo'n 40 schoolklassen deelgenomen aan het project "Educatief IJsselmeervissen". 

"De kinderen zijn allemaal razend enthousiast," aldus Pieter Bootsma, schipper van de HI 35. "Bij het aan boord gaan zijn sommige kinderen nog wat afwachtend, maar gaandeweg doen ze allemaal actief mee aan de verschillende activiteiten aan boord. Vooral het helpen bij het vissen vinden ze geweldig en dan komen er veel vragen."

Ook NME centrum Mar & Klif te Oudemirdum ontvangt veel positieve reacties van de scholen die deelnemen aan het project. De excursie biedt scholen een unieke kans om Natuur- en Milieueducatie in de praktijk toe te passen. Een aantal scholen die dit seizoen hebben deelgenomen aan de excursie, heeft zich inmiddels via groendoen.net al aangemeld voor volgend jaar. 

Voor 2013 staan er weer een aantal excursies gepland in de maanden mei en juni. Scholen die deel willen nemen aan de excursie kunnen zich nu al aanmelden via de website Groen Doen.