Samenwerkingspartners

Het project 'Educatief IJsselmeervissen' is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), de Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken.

Binnen het project werken de volgende organisaties samen:

Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond

De Nederlandse Vissersbond is een belangenorganisatie voor Nederlandse beroepsvissers, eigenaren en opvarenden, in de zee-, kust- en binnenvisserij. De dienstverlening van de Nederlandse Vissersbond is gericht op de duurzame ontwikkeling van de aangesloten ondernemingen (leden). Het doel van de Nederlandse Vissersbond is het bevorderen van de nationale en internationale belangen van de Nederlandse vissers in de ruimste zin van het woord.

Ursa Major Services BV is een dochteronderneming van de Nederlandse Vissersbond. Deze onderneming dient als projectorganisatie, ofwel als initiatiefnemer en beheerder van projecten in samenwerking met diverse partijen binnen de visserijsector, waaronder o.a. vissers, visafslagen, vishandelaren en NGO's.

Informatiecentrum Mar & Klif, afdeling GroenDoen

Informatiecentrum Mar & Klif in Oudemirdum is het bezoekerscentrum van Gaasterland en Zuidwest-Friesland met tentoonstellingsruimten in het gebouw en heemtuin achter het gebouw. Binnen het informatiecentrum vindt u informatie over de natuur, het landschap en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Voor kinderen en volwassenen is er in en via het bezoekerscentrum veel te doen!  Daarnaast is het toeristisch informatiepunt Gaasterland Promotion ook onderdeel van Mar & Klif. De medewerkers maken u graag wegwijs in het gebied. Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk

Mar & Klif is tevens educatief centrum voor natuur, milieu en geschiedenis en initieert en participeert in verschillende educatieve projecten. Met de hele klas praktisch aan de slag met met natuur en milieu en met wetenschap en techniek. Dat is de missie van Groen Doen. Groen Doen biedt leerzame en onvergetelijke (natuur) activiteiten en lesmaterialen voor het basisonderwijs in Zuidwest-Fryslân. Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Want Groen moet je gewoon DOEN!

Visserijondernemingen

De uitvoerende partijen binnen het project zijn de volgende Friese visserijbedrijven:

 

VOF IJsselmeervisbedrijf Bootsma HI 35, Hindeloopen
Mts. S. Boersma ST 8 c.s., Stavoren
VOF A. & K. Wouda ST 21, Stavoren
VOF J. en D. De Haan WON 38, Makkum
 

De vier betrokken visserijbedrijven zijn werkzaam als IJsselmeervisser vanuit de havenplaatsen Stavoren, Hindeloopen en Makkum. De bedrijven vissen met diverse vismethoden op o.a. snoekbaars, paling en rode baars. Naast de visserij legt de HI 35 van Visserijbedrijf Bootsma zich in de zomermaanden toe op het verzorgen van rondvaarten waarbij de visserij veelal aan bod komt door middel van demonstraties.

        
Het project “Educatief IJsselmeervissen” is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.