Wat is Groen Doen?

Met de hele klas praktisch aan de slag met natuur en milieu en met wetenschap en techniek. Dat is de missie van Groen Doen. Groen Doen biedt leerzame en onvergetelijke (natuur) activiteiten en lesmaterialen voor het basisonderwijs in Zuidwest-Fryslân. Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Want Groen moet je gewoon DOEN!

Beschikbaarheid en boeken

Een excursie boeken

De excursie is bedoeld voor basisscholen en wordt aangeboden via de website Groen Doen. Groen Doen is een initiatief op het gebied van Natuur- en Milieueducatie (NME), gericht op basisscholen in Friesland. De excursies in het kader van het project Educatief IJsselmeervissen worden aangeboden in de maanden april tot en met juni.

Uw school is lid van Groen Doen

Via de website Groen Doen kunt u voor uw basisschool een excursie op het IJsselmeer reserveren. Hiervoor gaat u naar de catalogus op de website, waarna u dient in te loggen. Vervolgens klikt u op ‘Excursie IJsselmeervisserij’. Het boekingssysteem op de website geeft aan welke data + tijdstippen nog beschikbaar zijn. 

Uw school is geen lid van Groen Doen

Wanneer uw school geen lid van Groen Doen is en u graag wilt deelnemen aan de excursie, kunt u hier klikken. Via de link komt u op een aanmeldpagina waar u de gegevens van uw school invult. Daarna krijgt u een overzicht van de nog beschikbare data en tijdstippen en kunt u een keuze maken.

Beschikbaarheid

Wilt u weten of de door u gekozen datum + tijdstip voor deelname aan de excursie IJsselmeervisserij nog beschikbaar is? Via het boekingssysteem op de website van Groen Doen kunt u gemakkelijk de beschikbare data + tijdstippen nagaan. Wanneer u een reservering wilt maken, krijgt u een melding van het boekingssysteem wanneer de door u gekozen datum + tijdstip niet meer beschikbaar is; u kunt vervolgens een alternatieve datum + tijdstip aangeven.

Meer weten?

De coördinatie van Groen Doen is in handen van bezoekerscentrum (NME) Mar & Klif te Oudemirdum. Heeft u vragen over Groen Doen of over het boeken van een excursie in het kader van het project Educatief IJsselmeervissen? Dan kunt u contact opnemen met Groen Doen-coördinator mw. Iris Nutma, telefoonnummer (0514) 571 777 of per e-mail naar info@groendoen.net.

        
Het project “Educatief IJsselmeervissen” is een initiatief van Ursa Major Services BV / Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF), Provincie Fryslân en het Ministerie van Economische Zaken ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden.